De vereniging

De Modelbouwvereniging Friesland (MVF) is in 1970 opgericht als afdeling Friesland van de Nederlands Vereniging van Modelbouwers (NVM).

De huidige naamgeving is ontstaan in 1987. We staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nr. 40004147.

Per 1 jan 2015 zijn bij onze vereniging 23 leden aangesloten, die ieder hun modellen thuis op hun eigen manier en op hun eigen gebied bouwen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: stoommachines, Spoor 1 (1:32) materiaal, LGB treinen (zelfbouw), module spoorbaan voor demonstratiedoeleinden, trams, bussen, vrachtauto’s en houtbouw zoals koetsen, boerenwagens en molens. Ook schepen in alle soorten uit de historische tijd en modernere varianten zijn bij de vereniging aanwezig.

Binnen onze vereniging vindt u echter geen vliegtuigmodelbouwers, aangezien daar in Leeuwarden en omgeving al twee clubs mee bezig zijn.